IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони продаде Милан за 740 млн. евро

Новите собственици ще инвестират 350 млн. евро в клуба в следващите три сезона

20:27 | 05.08.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Президентът на Милан Силвио Берлускони се е съгласил да продаде своя 99,93% дял от акциите си в клуба на китайски консорциум, съобщава BBC.

Седемкратният носител на европейската купа е продаден за 740 млн. евро, като в тази сума влизат и 220 милиона евро дългове на клуба.

Групата Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co., която купува клуба, се е съгласила да инвестира 350 млн. евро в следващите три сезона. 

Споразумението предвижда още новите собственици да платят депозит от 100 млн. евро, с което да потвърдят поетите ангажименти.

Милан завърши на седмо място в Серия А през миналия сезон. Новината означава, че футболният клуб ще се присъедини към своя съперник Интер, който също е притежание на китайски инвеститори.

Сделката трябва да приключи до края на годината, потвърди компанията на Берлускони Fininvest.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 34 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
п.е.д.е.р.а.с.т.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Берлуската е европейският Тръмп. Още 2012 хубаво каза че Италия трябва да си излиза от ЕС и да си върне лирата ! Също тогава каза че Меркел е една дърта крава , дето никой не и е мераклия ! А Берлускони разбира и от пари и от жени , а най вече не е *** , та затуй му се струпаха проблеми...както казваше Путин , ако беше *** , наямаше да има никакви проблеми !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още