IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на Лионел Меси е паднала с 40 млн. евро през тази година

Аржентинецът е втори в класацията за най-поевтинели футболисти, изпреварван единствено от белгиеца Еден Азар

20:15 | 13.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Simon Dael/Focus Images via Bloomberg</em></p>

Снимка: Simon Dael/Focus Images via Bloomberg

Звездата на Барселона и националния отбор на Аржентина Лионел Меси отчита сериозен спад в цената си, като от началото на тази година стойността му е паднала от 140 на 100 млн. евро, съобщава Transfermarkt. По този показател аржентинецът изостава единствено от белгийския нападател Еден Азар, чиято стойност се е свила с близо 60 млн. евро. 

Сегашната цена на Меси е 100 млн. евро, като аржентинецът е вкарал 20 гола през настоящия сезон за Барселона и има 20 асистенции на сметката си. В същото време Азар започна разочароващо сезона в Испания за Реал Мадрид, където отбеляза едва един гол в 22 срещи.

В класацията на трето място след Азар и Меси се нарежда Антоан Гризман, чиято цена се е понижила също с 40 млн. евро до около 80 млн. евро. Футболистът на Барселона успя да се разпише с 15 гола в 48 срещи, като не успя да оправдае очакванията на феновете в това отношение.

В десетката попадат още Неймар, Рахийм Стърлинг, Кепа Аррисабалага, Кевин Де Бройне, Мохамед Салах, Хари Кейн и Садио Мане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още