Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Мобилното приложение Sofia CulTour показва културни маршрути и събития

Приложението, което показва културно-историческото наследство на столицата, се сваля безплатно от Google Play и от Аpp Store

Мобилното приложение Sofia CulTour показва културни маршрути и събития

Снимка: Столична община

Стартира мобилно приложение Sofia CulTour –  интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата, съобщи Столична община.

То е напълно безплатно, като предлага избор на потребителя къде, кога, какво да посети.

Още по темата

Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града.

Принципът на работа на приложението е следният: потребителят изтегля безплатно Sofia CulTour на мобилното си устройство, като след отваряне системата идентифицира локацията и задава варианти за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен София тур, църкви, държавни институции, традиционни ресторанти.

Освен активно търсене системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития.

Първата версия на приложението е напълно готова, като вече се работи и по втора, още по-добра версия, която в най-скоро време ще предложи на потребителите нови функционалности като планиране на индивидуални културни маршрути, информират на сайта си Столична община.      

Реализацията е на Бейс Системс ООД (създатели на платформата "Заслушай се!" – превод в реално време на езика на глухонемите), а проектът е финансиран от програма "Култура" на Столична община.

Можете да свалите Sofia CulTour безплатно от Google Play, а от 8 юни – и от Аpp Store, обясняват още от Столична община.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Наследството на Харалд Кванд примамва инвеститори в германската спа столица