Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Mondelez губи "швейцарски" от името на шоколада Toblerone

Причината е, че компанията мести част от производството си от Швейцария в Словакия

Mondelez губи "швейцарски" от името на шоколада Toblerone

Снимка: Ben Gabbe/Getty Images

Производителят на Toblerone Mondelez ще премести част от производството на триъгълния шоколад от Швейцария в Словакия в края на следващата година, губейки междувременно определението „швейцарски“ върху опаковката, съобщава Ройтерс.

„От края на 2023 г. ще добавим ограничено производство на Toblerone в Словакия“, каза говорителката на Mondelez Ливия Колмиц в изявление по имейл в четвъртък, потвърждавайки твърдения на швейцарската телевизия SRF.

Компаниите за хранителни стоки са изправени пред висока инфлация на разходите, но Колмиц не свързва хода с ценовия натиск. Вместо това тя се позовава на силен растеж, който означава, че компанията ще увеличи капацитета в швейцарския си завод в Берн.

„Берн е в сърцето на историята на Toblerone, ще продължим да произвеждаме най-добре продаваните ни 100-грамови шоколади там“, казва Колмиц за Ройтерс, изключвайки съкращения на работни места.

Toblerone бе стартиран през 1908 г. и се произвеждаше ексклузивно в Швейцария от началото на 90-те години.

Съгласно строгите швейцарски правила за етикиране шоколадът, направен в чужбина, не може да бъде наричан „швейцарски“, затова Mondelez ще трябва да премахне това определение.

Ще направим нова опаковка на Toblerone от това лято, която ще казва, че брандът е „създаден в Швейцария“, казва Колмиц, посочвайки, че на британския сайт на бранда има идея за това как ще изглежда новата опаковка.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини Mondelez Toblerone

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
1
 
2
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Жалко! Още един качестван продукт вече не е качествен!
0
 
3
 
1
преди 6 дни
Няма профилна снимка
Всичко свърши когато започнахте да слагате палмово масло и други ***. Няма как скъпа марка да бъде създавана от вредни съставки.

Още от Новини
Най-добрият ресторант в света записа първата си загуба от четири години