IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks ухажва американските си служители

Веригата увеличава заплащането с 5% и разширява програмата си за обезщетения с акции

13:57 | 12.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската кафе верига Starbucks възнамерява да увеличи заплатите на своите служители в САЩ. В писмо до своите около 150 хил. работещи във веригата изпълнителният директор на корпорацията Хауръд Шулц обяви, че от 3 октомври заплатите ще бъдат повишени с около 5%.

Същевременно Starbucks ще разшири и програмата за обезщетения с акции за своите служители, които са в компанията от поне две години. По този начин общият скок на възнагражденията ще достигне около 15 на сто, предава Ройтерс.



Компанията реагира на онлайн петиция, която предизвика вълнения през миналата седмица. В нея кафе веригата е обвинена в маскирани съкращения чрез намаляване на работното време.Повече от 12 800 служители са подписали петицията на сайта coworker.org.

Компанията наскоро пусна приложение, с помощта на което поръчките могат да бъдат правени по телефон или таблет.

Да работиш над 25 часа седмично при Starbucks е невъзможно, заявява създателят на петицията, който подчертава, че трябва да работи повече, за да може да си плаща сметките. След пускането на приложението обаче са намалели и бакшишите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още