Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BMW отхвърли призива на екоактивисти да „изчисти“ портфолиото си до 2030 г.

Природозащитната организация Deutsche Umwelthilfe заплашва автомобилния концерн със съд

BMW отхвърли призива на екоактивисти да „изчисти“ портфолиото си до 2030 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група BMW AG отхвърли искането на неправителствената природозащитна организация Deutsche Umwelthilfe да прекрати продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене в глобален план до 2030 г., съобщава Automobilwoche. 

Още по темата

Deutsche Umwelthilfe е поискала отговор от BMW най-късно в понеделник, заплашвайки концерна със съдебно дело, ако откаже да изпълни искането на организацията.

В отговора си BMW посочва, че демократичните правителства са обявили своите решения за начина, по който трябва да бъдат постигнати целите в областта на климата.

В тази връзка концернът отхвърля искането на Deutsche Umwelthilfe.

Говорител на компанията отказва да коментира въпроса.

BMW се стреми да ограничи своите емисии на въглероден диоксид с 40% до 2030 г. по цялата производствена верига.

Отделно, Deutsche Umwelthilfe и „Грийнпийс“ отправиха подобен призив и към Mercedes-Benz и германския автомобилен лидер Volkswagen.

В същото време енергийната група Wintershall Dea се ангажира с призива на Deutsche Umwelthilfe да прекрати разработването на нови петролни и газови находища от 2026 г.

В стремежа си да направи своето продуктово портфолио по-екологично BMW представи в началото на месеца изцяло рециклируем автомобил, като обяви, че планира да намали въглеродните емисии през целия жизнен цикъл на своите превозни средства с най-малко 40 на сто до края на десетилетието.

Концептуалният автомобил на компанията i Vision Circular, който ще показан на автомобилното изложение в Мюнхен, е 100% рециклируем и демонстрира желанието на BMW да се превърне в „най-устойчивия производител“ в индустрията.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Rivian очаква загуба за третото тримесечие от 1,28 млрд. долара