IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai подготвя платформа само за електрически превозни средства

Чрез технологията концернът планира да свие времето за производство и разходите, предоставяйки по-достъпни електромобили

10:42 | 02.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Group обяви, че подготвя платформа за електрически превозни средства, която ще бъде представена в началото на следващата година. Платформата ще използва разработена от Hyundai технология за батерии, с което ще бъдат намалени времето за производство и разходите, съобщава Ройтерс. 

Планът подчертава усилията на Hyundai да се превърне в основен играч на световния пазар за електрически превозни средства, докато производителите на автомобили по целия свят инвестират милиарди долари за подобряване на технологията за производство на батерии, за да намалят цените на електромобилите, които все още остават по-високи от тези на конвенционалните модели.

Лидерът на пазара Tesla Inc заяви през септември, че има за цел да намали наполовина цената на своите батерии, като стартира собствено производство, което ще помогне да бъдат понижени цените на електромобилите до 25 000 долара.

Hyundai очаква, че Electric Global Modular Platform (E-GMP) ще му позволи да използва развитата от него технология за модули за батерии в различни модели електромобили и ще намали броя на компонентите с 60%.

Електрическо превозно средство, използващо платформата E-GMP, ще предлага пробег с едно зареждане от 500 км. Това реално ще увеличи пробега с 23% спрямо този на модела Kona, който към момента предлага най-голям пробег сред моделите на Hyundai.

Южнокорейският концерн и неговия партньор Kia Motors се стремят да достигнат продажби от 1 млн. броя на електромобили през 2025 г., което би ги превърнало в третия по големина играч в сегмента на електрическите превозни средства в  света.

Hyundai планира да представи общо 23 нови електрически модела до 2025 г., като през 2021 г. компанията ще покаже и своето ново електрическо семейство Ioniq, който ще постави началото на прехода към прекратяване на производството на конвенционални автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още