IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai планира да пусне на пазара безпилотни товарни самолети през 2026 г.

Машината ще разполага с фиксирани крила с витла, подобно на хеликоптерите Osprey, които позволяват вертикални излитания и кацания, наложителни в градски условия

09:01 | 10.11.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hyundai Motor</em></p>

Снимка: Hyundai Motor

Южнокорейският индустриален концерн Hyundai Motor е започнал да разработва дистанционно управляеми самолети, предназначени да превозват товари в градските центрове, като планира да комерсиализира услугата през 2026 година, съобщава Nikkei Asia Review. 

Безпилотните самолети ще използват технология, приложена в летящите таксита на Hyundai, които в момента са в процес на разработка. Самолетът ще има фиксирани крила с витла, подобно на хеликоптерите Osprey, които позволяват вертикални излитания и кацания, наложителни в градски условия.

Проектът Air Cargo, обявен от Hyundai в неделя, позволява участието и на други местни компании, които могат да подадат заявление за участие до 22 ноември. Партньорите ще участват в проектирането на основното тяло и системата за навигационен контрол.

Базираният в Сеул автомобилен производител има за цел да култивира вътрешна индустриална екосистема за безпилотни летателни апарати в Южна Корея, като изгради разнообразие от технологии за масово производство.

Това е част от по-големия проект на Hyundai за въздушна мобилност. Компанията си партнира с базираната в САЩ Uber Technologies, за да осъщеестви идеята за летящи таксита през 2023 г.

Целта на южнокорейската компания е да успее да реализира 30% от приходите си от продажби на въздушни превозни средства, 50% - от наземни автомобили, като останалите 20% трябва да дойдат от бизнеса с роботика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
точно за това тази концепция за градовете е отдавна отхвърлена... един ще падне рано или късно...не случайно над градовете въздушния трафик е ограничен, а някъде забранен... плюс шума който ще генерират... иначе изглежда добре :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
Браво! Само дано не живеем под трасето ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още