IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марката Volkswagen очаква ръст на печалбата и доставките през 2021 г.

От германския бранд планират тази година да продадат най-малко 450 000 електрически превозни средства

13:04 | 17.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Доставките и печалбата на едноименната марка на германската автомобилна група Volkswagen се очаква да нараснат на годишна база през 2021 г., тъй като новата ѝ стратегия вече започва да се отплаща, посочват от ръководството на бранда.

VW прогнозира да достави над 450 000 електрически превозни средства през тази година, което би представлявало двойно увеличение спрямо предходната година, съобщава Ройтерс. 

По-рано този месец Volkswagen представи своята нова стратегия за ускорено развитие на марката, заявявайки, че очаква изцяло електрическите превозни средства да представляват повече от 70% от общите ѝ продажби на нови коли в Европа до 2030 г., в сравнение с предишната цел от 35 на сто.

VW планира да инвестира 16 млрд. евро в електрификацията и цифровизацията на своето портфолио до 2025 г.

За да подпомогне финансирането на инвестицията, марката цели да намали фиксираните разходи с 5% до 2023 г., да замрази броя на служителите на нивата от януари 2021 г., да увеличи производителността в своите заводи с 5% и да намали разходите за суровини със 7 на сто, заяви главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс.

Новата стратегия ще генерира стотици милиони евро приходи през следващите години, изтъкват от VW.

Във вторник (16 март) германската група разкри своите планове да изгради шест големи фабрики за батерии, както и допълнителна зарядна инфраструктура за електрически превозни средства, подчертавайки стремежа си да наложи контрол върху производството на батерии на фона на ускоряващото се налагане на електромобилите в глобален мащаб.

Залогът на Volkswagen за производство на батерии е едно от най-големите усилия на представител на автомобилната индустрия за осигуряване на доставки и увеличаване на контрола върху технологията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още