IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen отлага пазарния дебют на ID.5 с месец заради проблеми с доставките

Компанията се позовава на прекъсванията във веригите на доставка, причинени от войната в Украйна

14:57 | 25.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската автомобилна група Volkswagen ще отложи пазарния дебют на своя електромобил ID.5 с един месец до първата седмица на май поради прекъсванията във веригите на доставка на произвеждани в Украйна кабели, заяви говорител на компанията. 

Липсата на доставки означава, че най-големият производител на леки коли в Европа не е в състояние да произведе достатъчно автомобили от този модел за шоурумите, според писмо, изпратено до дилърите и видяно от Automobilwoche.

„За да се гарантира, че всички партньори се третират еднакво, превозните средства, които вече са готови, все още не се доставят“, изтъкват от Volkswagen. „За да осигурим наличността на превозните средства в цялата страна за всеки агент, ще преразпределим частично изложбените превозни средства“, се добавя в писмото.

ID.5 се произвежда в завода на Volkswagen в Цвикау, където дейността на компанията беше временно преустановена поради затруднения в доставките, причинени от войната в Украйна, като се очаква работата да се възобнови следващата седмица.

В Цвикау Volkswagen сглобява електрическите модели от семейството ID - VW ID.3, VW ID.4, VW ID.5, както и Audi Q4 e-tron и Cupra Born.

По-рано тази седмица концернът съобщи, че е възобновил производството в завода си в Братислава, Словакия, след двудневно спиране поради ограничения в доставките. Фабриката произвежда VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 и Q8 SUV, както и малките коли VW Up, Seat Mii и Skoda Citigo

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още