IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW цели да се върне към ефективността си отпреди пандемията през 2021 г.

Рисковете, свързани с недостига на полупроводници и пандемията, остават, казва ръководителят на концерна Херберт Дийс

22:12 | 11.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският автомобилен концерн Volkswagen се стреми да се върне към предпандемичните нива по отношение на редица ключови показатели, свързани с ефективността, през тази година, заяви главният изпълнителен директор на производителя Херберт Дийс пред ThePioneer.

„Искаме да се върнем към нивата отпреди кризата през 2021 г. или поне да се доближим до тях“, посочи Дийс, цитиран от Ройтерс. 

Според него печалбата е друг въпрос. „Рисковете са големи. Изправени сме пред недостиг на полупроводници. Не сме приключили и с коронавируса“, добавя Дийс.

Volkswagen, която ще проведе годишната си пресконференция на 16. март, заяви миналия месец, че продажбите ѝ са се свили с 11,8% до 222,9 млрд. евро през 2020 г., като сега очаква те да нараснат значително през тази година, без да представя конкретни цифри.

Маржът на оперативната печалба за 2021 г. се очаква да достигне горния край на диапазона 5-6,5% в сравнение с 4,3-те процента за 2020 г., посочват от Volkswagen.

Според Дийс на 16. март германската група ще разкрие своята стратегия за производството на батерии за електрически превозни средства.

„Инвестирали сме в няколко стартъп компании. Ние сме голям инвеститор в Quantumscape. И в понеделник ще обясним защо всичко това има значение и защо ни прави много конкурентни", посочва Дийс.

В началото на този месец компанията удвои прогнозата си за дела на електромобилите в Европа до 70% до края на десетилетието, като същевременно обяви, че ще се придържа към изпълнението на целта за подобряване на рентабилността в по-кратки срокове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още