IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради проблемите с е-Kona Hyundai е пред спиране на продажбите ѝ в Южна Корея

Концернът стартира мащабна сервизна акция след поредица от обявени от купувачите дефекти с батериите и спирачната система

17:00 | 18.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският автомобилен концерн Hyundai Motor може да прекрати продажбите на електрическия SUV модел Kona на родния пазар, след като поредица от дефекти, обявени от купувачите, принуди компанията да стартира масова сервизна проверка, съобщава Automotive News, позовавайки се на корейски медии. 

Телевизионният канал YTN предаде, че Hyundai обмисля края на продажбите на Kona в Южна Корея, докато всекидневникът JoongAng цитира неидентифициран източник, който посочва, че моделът ще продължи да се продава в Европа.

След излизането си на пазара Kona се нарежда сред най-продаваните електрически превозни средства в Европа. Моделът генерира три четвърти от продажбите на електромобили в Южна Корея.

От концерна отказват да потвърдят новините, но негови представители споделят пред Ройтерс, че Hyundai разглежда всички варианти, докато се подготвя да пусне на пазара електрическия кросоувър Ioniq 5.

През октомври Hyundai върна в сервизите автомобилите Kona, продавани в Южна Корея, поради риск от късо съединение, вероятно причинено от неправилно производство на клетките за батерии.

Акцията, която включва актуализации на софтуера и подмяна на батериите, засяга 25 564 автомобила, сглобени в периода септември 2017 г.-март 2020 г.

Компанията връща в сервизите и 50 864 автомобила Kona и Nexo заради проблеми със спирачните системи.

В началото на месеца компанията обяви, че подготвя платформа за електрически превозни средства, която ще бъде представена в началото на следващата година. Платформата ще използва разработена от Hyundai технология за батерии, с което ще бъдат намалени времето за производство и разходите.

Hyundai очаква, че Electric Global Modular Platform (E-GMP) ще му позволи да използва развитата от него технология за модули за батерии в различни модели електромобили и ще намали броя на компонентите с 60%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още