Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Трябва ли да продължи дистанционното обучение?

Игровизацията е необходимо да се въведе за всички ученици до 12-ти клас, каза доц. д-р Тодор Ялъмов

Трябва ли да продължи дистанционното обучение?

Снимка: Pixabay

Шокът от пандемията революционира и промени образователната система. От 15 години говорим, че новите технологии трябва да влязат в образователната система и това сега се случи. Важно е дистанционното обучение да продължи и в нормални времена, тъй като технологичните промени донесоха предимно позитиви. Това каза доц. д-р Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопанския факултет в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. 

"С технологиите стана по-прозрачно кой какво прави. Имаше сериозна психологическа бариера сред учителите заради технологиите. Сега някои от най-големите критици видяха, че технологиите могат да са им много полезни и да свършат много повече работа с тях", посочи гостът. 

Още по темата

Ялъмов заяви, че опитът му показва, че някои деца са учели повече дистанционно, отколко при физически посещения. Според него е необходимо учителите не само да прегърнат технологиите, а да прегърнат и игрите. "Твърде голямата сериозност пречи на ефективността и мотивацията", допълни той.

"С играта Minecraft може да се учат почти всички предмети. Това е изключително ефективен начин децата да учат от вкъщи. Нужно е да се вкара по-голям елемент на игровизация в училище".

По думите му игровизацията е необходимо да се въведе за всички ученици до 12-ти клас. "В момента с игри дори се набира персонал. Подобна практика има в Siemens. Игровизацията е световен тренд в бизнеса и образованието", заяви Ялъмов.

Вижте видеото с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Ще има ли адекватни мерки за подкрепа на образованието при дистанционно обучение?