IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone купува жилища на GE в Япония за 1,6 млрд. долара

Японският пазар на имоти се възстановява с бързи темпове

10:28 | 21.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Все повече сделки се наблюдават тази година на имотния пазар в Япония. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Все повече сделки се наблюдават тази година на имотния пазар в Япония. Снимка: архив, Ройтерс

Най-големият частен инвеститор в недвижими имоти - Blackstone Group LP, ще закупи жилищни активи в Япония за 1,6 млрд. долара (повече от 190 млрд. йени). В момента домовете са собственост на компанията General Electric.

Blackstone смята да закупи повече от 10 000 апартамента в 200 имота в най-големите градове на страната, включително Токио, Осака и Нагоя, обясниха от фонда, съобщава Ройтерс.

Сделката идва в момент, в който GE Capital Real Estate се оттегля от инвестициите в имоти в световен мащаб и се фокусира върху отдаването на имоти под наем.

Сделката е в подкрепа на нашата световна стратегия да ограничим собствения капитал в тези инвестиции, докато продължаваме да структурираме нашите глобални дългови операции, обясни Франсоа Трауш, главен изпълнителен директор на GE Capital Real Estate за региона на Азия и Тихия океан.

По-рано през тази година Blackstone закупи складове и земя в регулация в САЩ, отново от GE. През миналата година инвеститорът закупи и около 30 000 апартамента в САЩ, като сделката бе за повече от 2 млрд. долара.

Сегашната сделка е и най-голямото придобиване на имоти в Япония за годината. До момента рекорда се държеше от Държавния инвестиционен фонд на Сингапур GIC Pte, който закупи офис сграда в основния бизнес район на Токио. Сделката бе за 170 млрд. йени.

Броят на големите придобивания в Япония през тази година се увеличава, след като пазарът там се възстановява все по-добре. През август бе продаден и мултифункционален комплекс от офиси, търговски центрове и хотелски съоръжения. Купувач бе американската фирма  Lone Star Funds, а сделката бе за 130 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още