IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GE ще се раздели с целия си портфейл от имоти?

За купувач се сочи консорциум, воден от Blackstone Group и Wells Fargo

11:52 | 10.04.15 г.
GE ще се раздели с целия си портфейл от имоти?

General Electric Cо (GE) е на прага на сделка за целия си портфейл от имоти, оценен на 30 млрд. долара, на консорциум, воден от Blackstone Group и Wells Fargo, съобщава Ройтерс, като се позовава на запознат източник.

Ако сделката се реализира, тя ще стане най-голямата в САЩ от 2007 г. насам. Рекордът отново се държи от Blackstone – през 2007 г. компанията придоби Equity Office Properties Trust за 39 млрд. долара.

Сделката може да бъде обявена още в петък, според източникът на агенцията. Засега от GE и Blackstone отказват коментар.

GE се оттегля от инвестициите си в имоти в глобален мащаб, тъй като се фокусира върху подобряването на приходите от продажби на промишлени продукти. Индустриални операции на компанията се очаква да отбележат ръст от поне 10 на сто през тази година. Ръководството й се надява, че печалбата от дейностите в авиацията, енергетиката и промишлеността като цяло ще достигне дял от 75% от общата печалба до 2016 г. спрямо 55% през 2013 г.

Приходите от бизнеса с недвижими имоти на дружеството паднаха с 24 процента през 2014 г., което отчасти се дължи на спада в нетните приходи от продажби на имоти.

Недвижимите имоти съставляват около 7 на сто от активите на GE Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още