Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Инвестициите в имоти в Румъния до септември изпреварват обема за цялата 2019 г.

Офисите са привлекли над 90% от вложенията за деветмесечието, сочат данни на консултантска компания

Инвестициите в имоти в Румъния до септември изпреварват обема за цялата 2019 г.

Снимка: Paul Hanna/Bloomberg

Инвестиционните обеми на румънския пазар на недвижими имоти са достигнали близо 820 млн. евро през първите три тримесечия на годината. Това е ръст с 45% спрямо същия период на 2019 г. и с 27% повече спрямо цялата 2019 г., сочат данни на консултантската компания Colliers International, цитирани от онлайн изданието Romania-Insider.com. Офис активите са съставлявали над 90% от обемите.

„Макар че има известна инерция, насърчително е, че най-големите сделки тази година – продажбата на офис портфейла на NEPI Rockcastle за над 300 млн. евро на AFI Europe и продажбата на Floreasca Park на съвместното дружество между Fosun и Zeus за над 100 млн. евро, бяха финализирани през август въпреки пандемията“, отбелязва Colliers в комюнике.

В същото време близо две трети (62%) от инвеститорите в имоти потвърждават интерес към придобивания на нови проекти както в Букурещ, така и в областни градове, като в момента те са готови да купуват при по-благоприятни условия предвид новата среда, генерирана от пандемията от COVID-19, показва допитване на Colliers International сред близо 50 компании за недвижими имоти, представляващи инвестиционни фондове, строителни предприемачи, асет мениджъри и банки.

Още по темата

„Индустриалните и логистични активи са в светлините на прожекторите за инвеститорите, като оптимизмът нараства от април насам. Подобреното възприятие на индустриалните имоти е още по-видимо, когато се вземат предвид покупните цени, като 51% от анкетираните очакват да видят по-високи покупни цени за тези активи през идната година. Това е ръст спрямо 16% през април“, казва Михай Патрулеску, старши консултант по инвестиционни услуги в Colliers International.

Същевременно перспективите пред хотелския сегмент и търговските площи през идните 12 месеца са помрачени, а продължаващата здравна криза запазва равнището на промени на офис пазара, казва Патрулеску.

Но делът на пазарните участници, които се стремят да разширят портфейлите си както в Букурещ, така и в областните градове, далеч изпреварва броя на инвеститорите, които се стремят да напуснат пазара, става ясно от доклада на Colliers.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Как смущенията във веригите на доставки на стоки влияят на строителството