IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти се насочват към паркове за мобилни къщи

Паркове на стойност над 800 млн. долара са сменили собствеността си през второто тримесечие

11:02 | 03.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Инвеститорите в имоти се насочват към еднофамилни жилища под наем, складове и дори кино студиа, тъй като пандемията затруднява влагането на капитали в по-традиционни видове бизнес имоти, предава Bloomberg, като се позовава на данни на консултантската компания JLL.

Парковете за мобилни къщи също са оглеждани от инвеститорите.

Паркове на стойност над 800 млн. долара са сменили собствеността си през второто тримесечие, което е ръст с 23% на годишна основа, сочат данните на JLL. Общите покупки на бизнес имоти са намалели с 68% до около 45 млрд. долара през същия период.

Институционалните инвеститори са съставлявали 28% от покупките на паркове за мобилни жилища, което е най-големият дял, откакто JLL започнала да следи актива през 2010 г. Оценките, основани на цените, които инвеститорите плащат за терени, отдадени под наем на собственици на мобилни жилища, са се повишили с 26% спрямо второто тримесечие на 2019 г.

Парковете привличат нов интерес, тъй като COVID-19 влошава перспективите за хотели, търговски центрове и други видове бизнес имоти. Институциите са привлечени и от възможността да консолидират и подобрят активи, притежавани от по-малки инвеститори, коментира Скот Белски от JLL.

Обитателите на парковете обикновено притежават жилищата си, но наемат земята, върху която те се намират. Тези наеми помагат за генерирането на стабилна възвръщаемост за инвеститорите, обяснява Белски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Koger
преди 3 години
Строителството на нискоенергийни, енергийно ефективни или пасивни къщи обикновено се изпълнява като сглобяеми конструкции. Сглобяемите нискоенергийни къщи са плод на високотехнологичен дизайн и строителство с повишено внимание към детайла. За повече информация относно строителство на нискоенергийна сглобяема или енергийно ефективна къща: https://koger.bg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още