IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моловете в Сингапур – най-добрата инвестиция в Азиатско-тихоокеанския регион

На второ и трето място в класацията на Aviva са Австралия и Нова Зеландия

12:49 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Моловете в Сингапур – най-добрата инвестиция в Азиатско-тихоокеанския регион

Моловете в Сингапур са най-доходоносната инвестиция в Азиатско-тихоокеанския регион, се посочва в доклад на консултантската компания Aviva, цитиран от Bloomberg.

Експертите очакват крайградските търговски центрове да се представят по-добре от централните, а като цяло този тип имоти вероятно ще носят средна доходност от 8 на сто през следващите 2 години.

Доходността от грайградските молове може да надвиши дори 10 на сто, а все повече търговци ще ги предпочитат заради резкия ръст на наемните нива в централните части на Сингапур.

Икономиката на Сингапур неочаквано се разшири през последното тримесечие с 1,8% заради силния сектор на услугите, както и строителството, а безработицата намаля до петгодишен минимум през четвъртото тримесечие на 2012 г. Същевременно от Standard Chartered прогнозират, че през следващите 5 години продажбите на дребно в страната ще нараснат с 60 на сто.

На второ и трето място в класацията на Aviva са Австралия и Нова Зеландия, а водещите позиции се допълват от Хонконг, Китай и Япония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още