IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на цените на имотите в Португалия се ускорява

Продажбите в страната също се увеличават

10:03 | 04.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Засиленото търсене на пазара на имоти в Португалия доведе до ръст на цените, съобщава онлайн изданието themovechannel.com.

Според последното проучване на RICS/Ci за жилищния пазар в страната се наблюдава ускоряване на ръста на цените. Индексът, изчисляван от компаниите, е достигнал най-високото си ниво, откакто това проучване се осъществява (отпреди 6 години), сочат данните.

Цените на жилищата в Португалия растат вече 19-ти пореден месец, след като в периода 2010 – 2014 г. постоянно падаха, отбелязва RICS.

Брокери очакват ръстът на цените да достигне 3% през следващите 12 месеца, като за региона на Алгарве, предпочитан от чуждестранните купувачи, ръстът се очертава да е 4%.

За следващите пет години се прогнозира годишен ръст на цените от по 4-5% за всяка година, посочва се още в проучването.

Същевременно темповете на ръст на продажбите на имоти в Португалия също се ускоряват, като се очаква да продължат да се увеличават и през следващите тримесечия.

На пазара на наеми също се отбелязват ръстове – и при търсенето, и при наемните равнища, което насърчава все повече и инвеститорите в имоти, отдавани под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още