IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото BMW с предно предаване дебютира в Женева

Моделът предлага товарно пространство с обем до 1510 литра, както и избор от 3- и 4-цилиндрови двигатели

13:48 | 05.03.14 г. 1
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Automedia.bg</em></p>

Снимка: Automedia.bg

Времената, в които гамата на BMW се изчерпваше с три модела - 3, 5 и 7, отдавна отминаха. Днес германската марка не спира да открива нови пазарни сегменти и нови клиенти. А най-новото й предложение - 2-Series Active Tourer, е една от най-смелите крачки, които някога е правила. Това е първото BMW с предно предаване.

Новият автомобил залага на напълно нови, нетипични за BMW ценности, като просторен салон, функционалност и мобилност в градски условия. Возилото представлява миниван от компактния премиум клас и ще се конкурира на пазара с модели като Mercedes B-Class.

Моделът е сравнително компактен - дължината му е 4 342 мм, широчината - 1 800 мм, височината - 1 555 мм, а междуосието - 2 670 мм, като обещава значителна функционалност. Предната седалка до водача, например, може да бъде сгъвана, а в интериора са разположени множество ниши за съхранение на малки предмети. Позицията на седене е сравнително висока, като целта е по-добър обзор при движение в градски условия.

Багажникът на новото BMW предлага вместимост от 468 до 1 510 л., като разполага със сгъваема в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка. Освен това, задната седалка може да се регулира надлъжно, като в зависимост от нуждите може да се повиши мястото за коленете или вместимостта на багажника. Задната врата може да бъде поръчана с автоматично отваряне/затваряне или може да се управлява с жестове с помощта на Smart Opener.

Всичко изброено дотук вероятно не отговаря съвсем на изконните за марката ценности, като динамика, перфектно разпределение на масите, къси надвеси и несравнима тръпка от шофирането. И не това е целта на функционалния модел, но все пак производителите обещават и познати качества като динамика, стил и елегантност.

"Радост от шофирането за хората, които търсят функционален автомобил. Това е 2-Series Active Tourer", споделиха производителите при премиерата на модела.

При въвеждането си на пазара BMW 2-Series Active Tourer ще се предлага с избор от 3- и 4-цилиндрови двигатели. Те са монтирани напречно, оборудвани са с технология BMW TwinPower Turbo и отговарят на нормата за вредни емисии EU6.

Версията BMW 218i Active Tourer разполага с 1.5-литров двигател с мощност 136 к.с., който прави своя пазарен дебют. Разходът му на гориво в градски условия е 6.1 л/100 км., а в комбиниран цикъл - 4.9 л/100 км. Вредните емисии CO2 са 115 г/км. Ускорението от място до 100 км/час отнема 9.3 сек., а максималната скорост на движение достига 200 км/час.

Върховият модел при въвеждането на пазара ще бъде BMW 225i Active Tourer (разход на гориво градски/ извънградски/ комбиниран: 7,6/ 5,0/  6,0 л/ 100 км; CO2 емисии: 139 г/ км). Той предлага 231 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.8 сек. и развива максимални 235 км/ч.

Дизеловото предложение - BMW 218d Active Tourer (разход на гориво градски/извънградски/среден: 5,0/ 3,6/ 4,1 л/ 100 км; CO2 емисии: 109 г/ км), се задвижва от четирицилиндров двигател с мощност 150 к.с. и 330 Нм. Той ускорява от 0 до 100 км/час за 8,9 сек. и има максималната скорост от 205 км/ч.

BMW 218i Active Tourer може да се поръчва и със спортен М пакет, както и със системата за задвижване на четирите колела BMW xDrive. Асистиращите системи и информационните и развлекателни функции на BMW ConnectedDrive също ще се предлагат при BMW 2-Series Active Tourer. Сред опциите присъства дори Head-Up дисплей.

Цените за България предстои да бъдат обявени, като се очаква моделът да стартира от малко под 30 000 евро.

Всички снимки на колата можете да разгледате в публикацията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
user##
преди 10 години
В статията има грешка - първото BMW с предно е серия 1 - карах колата зимата на 2013г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още