IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Chevron експлодира в края на годината

Заради данъчната реформа в САЩ тя се е покачила над 7 пъти, обяви компанията

19:12 | 02.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Това, което пречи на едни, помага на други. Еднократни приходи заради американската данъчна реформа и повишаващите се петролни цени доведоха до експлозия на печалбата на американския петролен концерн Chevron към края на годината.

Спрямо същия период на миналата година през четвъртото тримесечие печалбата се увеличава повече от седем пъти до 3,1 млрд. долара, обяви втората по големина след ExxonMobil американска петролна компания. 

Концернът се е възползвал от положителен счетоводен ефект в размер на 2 млрд. долара, който е в резултат на американската данъчна реформа. Приходите се повишават с 19 на сто до 37,6 млрд. долара. Въпреки позитивните данни обаче се оказа, че те са под прогнозите на анализаторите. Това доведе до понижение на цените на акциите на концерна с 1,6 на сто в началото на сесията.

По-рано през деня резултатите си представи и Еxxon Mobil Corp., най-големият публично търгуван производител на петрол в САЩ. Те се оказаха по-ниски от очакваните резултати, което снижи цената на акциите му с 3,6% по време на сутрешната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още