IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на Twitter ще могат да работят от вкъщи "завинаги"

За разлика от повечето технологични компании пък Apple планира да връща повече служители в кампусите си възможно най-рано

10:30 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: <span class="news-rsf-editor-byline"><span itemscope="" itemtype="http://schema.org/Person"><span itemprop="name">Andrew Pollack/Bloomberg</span></span></span></em></p>

Снимка:

Twitter Inc. ще позволи на служителите си да работят постоянно от вкъщи, дори след като здравните власти разрешат на работниците да се върнат в офисите си, когато опасността от разпространение на Covid-19 отстъпи.

Главният изпълнителен директор Джак Дорси заяви, че е малко вероятно служителите, базирани в Сан Франциско, да се върнат на работните си места преди септември, но че дори когато компанията отвори офисите, повечето служители могат да работят от където искат. За новината съобщи по-рано Buzzfeed.

Ако нашите служители са на позиция и в ситуация, която им позволява да работят от вкъщи и те искат да продължат да го правят завинаги, ние ще позволим това“, казва Twitter в публикацията. „Ако не, нашите офиси ще бъдат топли и гостоприемни, с някои допълнителни предпазни мерки, когато смятаме, че е безопасно да се върнем“.

Компанията има над 35 офиса по целия свят, включително в Париж, Ню Йорк и Торонто.

Бяхме много замислени как сме подходили към това по времето, когато бяхме една от първите компании, които преминаха към модел за работа от дома“, се казва в съобщение на Twitter. „Ще продължим да бъдем такива и ще продължим да поставяме на първо място безопасността на нашите служители и общности“.

Съобщението следва директивите на Google на Alphabet Inc. и Facebook Inc., че служителите им трябва да очакват да работят от вкъщи до края на годината. Яснотата ще помогне на служителите да си направят по-дългосрочни планове за това къде решават да живеят и каква офис техника избират да закупят за домовете си.

За разлика от всички тези компании Apple Inc. планира скоро да започне да връща повече служители в основните си офиси - докато други технологични компании продължават политиките за работа от дома поне до края на 2020 г.

Технологичният гигант от Купертино, Калифорния, планира да върне служителите си на етапи в своите офиси, включително в основния кампус Apple Park в Силицевата долина, предава Bloomberg. Първата фаза, включваща служители, които не могат да работят дистанционно или са изправени пред предизвикателства при работата от дома, вече започна в някои региони в световен мащаб. Тя ще се разшири до основните офиси в края на май и началото на юни, поясняват от Apple.

Втората фаза, която трябва да започне през юли, ще върне още повече служители в офисите на Apple в световен мащаб. В САЩ компанията има локации в редица градове, включително Ню Йорк, Лос Анджелис, Остин, Тексас, Сан Диего и Боулдър, Колорадо. Сроковете за връщане на работа не са фиксирани и могат да се променят, особено предвид местните и държавните наредби за пребиваване вкъщи, поясняват пред Bloomberg източници, които са поискали да не бъдат идентифицирани.

Тази седмица старшите мениджъри на Apple започват да информират служителите си дали са в първата фаза или в по-късна част от процеса. По време на първата фаза служителите ще бъдат помолени да работят редовно от офиса или само за определени периоди, в зависимост от тяхната роля. Говорител на Apple отказа коментар по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още