IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откъде ще минат тази година колоездачите на Тур дьо Франс?

Общият награден фонд е 2,282 млн. евро, победителят ще вземе 500 хил. евро, а всички завършили състезатели по хиляда евро, посочи Веселин Коларов

18:38 | 01.07.22 г.
<p>
	<span style="font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 13px; font-style: italic;">Снимка: Bloomberg L.P.</span></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

От 1-ви до 24-ти юли ще се проведе най-емблематичното, най-популярното и едно от най-важните колоездачни състезания в света – Тур дьо Франс. Маршрутът е различен всяка година, като 109-то издание на обиколката на Франция ще се проведе по пътищата на Дания, Белгия, Швейцария и Франция. Финалът винаги е на Шанз-Елизе в Париж. Това съобщи редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тази година общият награден фонд е 2,282 млн. евро. Победителят ще вземе 500 хил. евро, а всички завършили състезатели, ще получат поне по хиляда евро“, посочи той.

За втория и третия в крайното класиране са предвидени съответно 200 хиляди евро и 100 хиляди евро. За останалите до десета позиция сумите са съответно 70 хиляди евро, 50 хиляди евро, 23 хиляди евро, 11 500 евро, 7600 евро, 4500 евро и 3800 евро.

За победа в етап се полагат 11 хил. евро. Носителят на жълтото трико получава по 500 евро всеки ден, а за водачите в останалите категории са предвидени по 300 евро на ден.

„Разбира се, парите не са само за колоездачите, а се разпределят между целия отбор. Отделно имат приходи от спонсори, които зависят и от представянето, но тези суми рядко се споменават публично. Успехът в Тур дьо Франс се възнаграждава с по-големи договори за следващия сезон. Грубо победителят очаква да вземе общо между 3 и 5 млн. евро на сезон", каза Коларов.

Какво още може да очакваме от Тур дьо Франс, тенис турнира "Уимбълдън", рекордните сделки в НБА и Кубрат Пулев, може да разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Повече новини от света на спорта може да намерите на Gol.bg.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още