Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

H&M прогнозира загуба за тримесечието заради коронавируса

Три четвърти от магазините на компанията са затворени

H&M прогнозира загуба за тримесечието заради коронавируса

Снимка: Getty Images

Шведската компания за модни стоки Hennes & Mauritz прогнозира загуба за текущото тримесечие, след като разкри, че обмисля съкращения на служители. Последното се дължи на факта, че пандемията на коронавируса я принуди да затвори три четвърти от своите магазини, пише Bloomberg.

През март приходите в местни валути са се сринали с 46%. Това е първият месец от второто фискално тримесечие на H&M. Печалбата преди данъци се е увеличила повече от два пъти до 2,5 млрд. крони (250 млн. долара) за трите месеца до февруари.

Още по темата

Кризата удря H&M в момент, в който усилията на търговеца на дребно да преобърне бизнеса си постигат напредък, както и в момент на промени във висшия мениджмънт. Хелена Хелмершон стана главен изпълнителен директор в края на януари, като замени на поста Карл-Йохан Першон.

Хелмершон трябва да взема трудни решения, тъй като компанията преразглежда разходите си за покупки, инвестиции, наеми и служители. За да покаже известна солидарност, докато H&M планира да съкрати десетки хиляди служители или да намали наемите, които плаща, мениджмънтът реши временно да свие заплатите с около 20%.

H&M изглежда търси повече правителствена подкрепа, посочвайки, че оценява помощта, която различните страни са предложили, но ще бъдат необходими допълнителни мерки. Търговците на дребно заплашват, че няма да платят наемите си и ще се откажат от някои от договорите си.

От своя страна, акциите на компанията загубиха една трета от стойността си през март.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Burberry: Магазините ни в Китай се върнаха към растежа