Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Италианските власти погнаха собственика на Gucci с данъчна проверка

Kering дължи около 1,4 млрд. евро, сочи одит

Италианските власти погнаха собственика на Gucci с данъчна проверка

Снимка: Архив Ройтерс

Kering, френската компания, която е собственик на луксозната марка Gucii, дължи около 1,4 млрд. евро данъци на Италия, сочи одит на италианските власти, пише Bloomberg.

Компанията твърди, че е направена проверка на швейцарското ѝ звено Luxury Goods International за периода 2011-2017 г. Kering оспорва констатациите на италианския одит.

Властите в Италия започнаха разследва на данъците на собственика на Gucci през 2017 г., като се фокусираха върху швейцарското звено на базираната в Париж компания. Анализатор на Citi посочва, че Kering може да плати между 1,3 млрд. до 2 млрд. евро по случая.

Още по темата
Въпреки че първоначалната сума е в очаквания диапазон и “не е шокираща”, компанията може да се сблъска с допълнителни глоби, твърди Джон Гай, анализатор на Mainfirst Bank.

Докладът на одитора ще бъде разгледан от Италианската агенция по приходите, която след това ще обяви окончателно решение по случая, сочи изявление. Kering твърди, че не разполага с необходимата информация по случая и е наложила строг мониторинг на данъчните рискове.

Френският информационен сайт Mediapart съобщи, че компанията е заложила на бизнес в други страни, където е плащала по-ниски данъци, отколкото би имала в Италия.
 

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Пандемията „изяде“ приходите на LVMH през второто тримесечие