IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков откри дарителска кампания в подкрепа на Украйна

Време е да обърнем тази обществена енергия в реални действия, категоричен е премиерът във Facebook

17:19 | 25.04.22 г. 18
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Кирил Петков. Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов</em></p>

Кирил Петков. Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Премиерът на България Кирил Петков обяви в публикация във Facebook дарителска кампания в подкрепа на Украйна, посочвайки, че е време да се предприемат реални действия по въпроса.

"Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия!", пише Петков в своя профил във Facebook.

Той добавя, че ще продължи да работи за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през следващата седмица ще свика коалиционен съвет и ще организира пътуване до украинската столица Киев.

„Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем“, изтъква още премиерът.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях, посочва Петков.

„Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси“, добавя още министър-председателят.

Той призовава всички български граждани, които имате желание да помогнат на Украйна, да дарят една заплата.

„Думите са лесни, делата са трудни, време е Facebook постовете да се превърнат в средства за Украйна“, изтъква премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 1 година
гледаш с един *** поглед... бъди сериозен, ти си военнен, не разбираш от фин. пазари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Браво, поздравления, че пазаруваш в Берьозка, ето какво е мнението на собственика и за войната: "Хитлер поне си измисли претекст за война". https://***.mediapool.bg/ruskiyat-sobstvenik-na-beryozka-***-pone-izmisli-pretekst-za-voina-news333157.html **** Одобрявам да даваш пари на такива достойни хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 2
Gocho
преди 1 година
Аз мисля че е най добре да се увеличи акцизите, ДДСто , банковите такси, тока и водата Така всеки ще има възможност да помогне на Украйна и на всяка касова бележка да бъде изписвано СЛАВА УКРАЙНА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 4
Valentin13
преди 1 година
гледам финансовия пазар тази вечер и не вярвам на очите си - всички валути падат спрямо долара, само рублата се вдига! нали Раша щеше да фалира? тази пуста бензиностанция с ракети, а то май други фалират. днес тъкмо си взех от новата пратка сальодка от варненския Берьозка а и водка Путин пълно беше. ще празнувам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Първо, заплатата ми е по-висока и второ, от началото на войната правя малки дарения. Подледното е от днес, за обувки на жените от източна Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 3
ing5rov
преди 1 година
зелевата "юристка" може да реализира русофобията си в неко леФ ...хаха ...тролеви спонсори ...: )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 5
Императорът
преди 1 година
Хайде, изтръскай се - стига си мънкал. Ще тролиш по-активно и ще ги заработиш. Прати една заплата и после ни покаже платеното на картинка. ;)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 4
ing5rov
преди 1 година
"Според Виктор Николаев Христос Воскресе, воистину Воскресе, било руска пропаганда.Трябвало да се казва Христос Възкръсна, наистина Възкръсна."...........лапник , тия от нова са от твоята интелектуална категория -свръхлека ... : ))) ...Виктор Николаев е роден на 15 декември 1979 година в Разград. Дипломира се със специалност журналистика в Софийския университет. : ))) .............журналята сте уникално обли !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 8
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Това, че повечето българи не подкрепяли военна помощ за Украйна, е поредната ви жалка очорчица. Слугите, гласуващи за бесепе и BгъZpaждане не подкрепяте, сега си пребройте процентчетата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 4
Nikolai Nikolov
преди 1 година
Кирил Петков е пример за политик,който въобще не се информира за мнението на хората! Болшинството българи не подкрепят военна помощ за Украйна.Много слаб ход г-н премиер!Тези грешки ще ти тежат когато след няколко месеца с ПП ще трябва да се явите на избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още