Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Amazon и Visa са близо до примирие

Двете компании обявиха, че работят по решение на спора си

Amazon и Visa са близо до примирие

Снимка: Pixabay

Американският онлайн гигант Amazon се е отказал от плана си да наложи забрана на потребителите, които използват издадени във Великобритания кредитни карти Visa, след като двете компании работят по „потенциално решение“ на спора, който можеше сериозно да засегне купувачите, пише Financial Times.

Най-големият търговец на дребно в света обяви плана си за забраната oще през ноември. Като причина за решението той цитира „високите такси, които Visa налага за обработка на трансакции с кредитни карти“. Освен това посъветва потребителите да се насочат към нови методи за разплащане.

Въпреки това днес Amazon сподели, че „очакваната промяна във връзка с използването на кредитни карти Visa в Amazon.co.uk няма да влезе в сила на 19 януари“. Групата допълва, че „работи в тясно сътрудничество с Visa за постигане на потенциално решение, което ще позволи на потребителите да продължат да използват кредитните си карти Visa в Amazon.co.uk”.

Още по темата

Ходът на Amazon беше смятан от мнозина за тактика за преговори, докато главният изпълнителен директор на Visa Ал Кели го нарече „необичаен“.

Amazon, чиято потребителска база нарасна значително, тъй като все повече хора започнаха да пазаруват онлайн по време на пандемията, работи с алтернативни на Visa компании за разплащания. Visa, заедно с конкурента ѝ Mastercard, са доминиращи сили в разплащанията от десетилетия.

За разлика от Mastercard и American Express, Visa не предлага съвместно брандирани карти с Amazon във Великобритания. Когато забраната беше обявена, въпросните карти бяха сред алтернативите, които Amazon предложи на потребителите.  

Към края на 2020 г. Visa държеше около една трета от пазара на кредитни карти във Великобритания, Mastercard – 62%, а останалият дял се падаше на American Express, сочат най-новите данни от UK Finance.

„Клиентите на Amazon могат да продължат да използват карти Visa в Amazon.co.uk след 19 януари, докато ние работим в тясно сътрудничество за постигането на споразумение“, посочват от Visa. 

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Alibaba отчете най-бавния ръст на приходите от IPO-то си