IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon няма да приема разплащания с кредитни карти Visa от Великобритания

Visa увеличи таксите върху търговците след Brexit

15:38 | 17.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската Amazon планира от следващата година да спре да приема разплащания, направени с кредитни карти, издадени във Великобритания, пише CNBC.

Гигантът в онлайн търговията е казал на някои клиенти, че от 19 януари компанията повече няма да приема кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, заради високите такси, които налага компанията, обработваща разплащанията.

По-рано тази година Visa повиши таксите за търговци за обработка на дигитални трансакции във Великобритания, след като страната излезе от Европейския съюз. Ходът следва подобни действия от Mastercard, която също увеличи таксите си.

На клиентите на Amazon е казано, че все пак ще могат да ползват дебитни карти, включително такива на Visa и на други компании като Mastercard и American Express. Потребителите са насърчавани да обновят платежния си метод по подразбиране преди извършването на промените.

Visa заяви, че е „много разочарована, че Amazon заплашва да ограничи потребителския избор в бъдеще“.

„Британските купувачи могат да използват своите дебитни и кредитни карти в Amazon във Великобритания днес и по време на празничния сезон“, заяви говорител на Visa.

“Имаме дълги отношения с Amazon и продължаваме да работим за решение, така че нашите картодържатели да могат да използват предпочитаните кредитни карти Visa в Amazon Великобритания, без наложените от Amazon рестрикции да влязат в сила през януари 2022 г.“

Amazon разкритикува Visa за високите картови такси. „Цената за приемане на картови разплащания продължава да бъде пречка пред бизнеса, който се стреми да предоставя най-добрите цени на своите клиенти“, коментира говорител на компанията пред CNBC.

„Тези разходи трябва да намаляват с течение на времето благодарение на технологичния напредък, но вместо това те продължават да бъдат високи или дори да нарастват“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още