IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon обмисля оферта за придобиването на дял в Souq.com

Гигантът в онлайн търговията иска да се разшири към Близкия изток

22:12 | 02.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Souq.com Facebook Page</p>

Снимка: Souq.com Facebook Page

Гигантът в онлайн търговията Amazon.com обмисля да отправи оферта за закупуването на дял в базирания в Дубай онлайн търговец на дребно Souq.com в опит да се разшири към Близкия изток, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Делът, който представлява поне 30% от компанията, привлича интерес и от фондове за дялов капитал и регионални семейни компании, които искат да разширят продажбите си в интернет, казват източници, поискали анонимност заради конфиденциалност на информацията. Съветниците на Souq.com са се обърнали към няколко потенциално заинтересовани компании, които може да оценят онлайн търговеца на поне 1,2 млрд. долара, казват източниците. Засега не са взети финални решения, а компанията не се е съгласила на сделка с нито една от страните, казват източниците.

Засега нито от Souq.com, нито от Amazon не предоставят коментар по въпроса.

Souq.com избра Goldman Sachs, за да намери купувачи на дела, съобщиха източници през септември. Съществуващите инвеститори Tiger Global Management и South Africa’s Naspers са отворени към продажба на част от собствеността си, като в крайна сметка тя може да е за повече от 30%, казват източниците.

Компанията си е гарантирала 275 млн. долара от инвеститори, след като Tiger Global и Naspers, наред с други, засилиха инвестициите си през февруари. Главният изпълнителен директор Роналдо Мухавар каза в интервю тогава, че компанията ще бъде отворена към продажба на дялове в бъдеще.

Икономическият растеж и увеличаващото се население в Близкия изток водят до все повече инвестиции в потребителската индустрия от компании и фондове за дялов капитал.

Careem, услуга за споделяне на пътувания, която се конкурира с Uber в региона, търси ново финансиране за 500 млн. долара, казаха запознати източници през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още