IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Glovo влезе и във Велико Търново и Плевен

Приложението вече е достъпно в повече от 65 града в страната

09:59 | 04.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Glovo</em></p>

Снимка: Glovo

Бързо развиващото се приложение за доставки Glovo вече е активно във Велико Търново и Плевен, където потребителите ще могат да поръчват, получават и изпращат всичко, което искат, в техния град.

След придобиването за 170 млн. евро на част от компаниите от портфолиото на Delivery Hero в Централна и Източна Европа (foodpanda в България и Румъния, Donesi в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина, и Pauza в Хърватия) приложението работи в над 65 града в цялата страна. 

На разположение на жителите на Велико Търново и Плевен в приложението има предварително зададени категории, от които те могат да избират в зависимост от това какво искат да поръчат: „Храна“, „Супермаркети“, „Здраве и Красота“, „Магазини“. Освен това с бутона „Друго“ потребителите могат да поръчват абсолютно всичко в града си, като например декоративни предмети или спортни стоки.

„Щастливи сме да обявим, че компанията продължава да разширява дейността, влизайки във Велико Търново и Плевен. Присъстваме в повече от 65 града в България и планът ни е да продължаваме да разрастваме обхвата си. Екипът ни работи в посока увеличаване на партньорите, за да осигурим на потребителите възможността да поръчват любимите си храни, напитки и други стоки. Придобиването на foodpanda в България ни позволява да засилим присъствието си на пазара, където навлязохме едва преди няколко месеца, като същевременно се фокусираме върху това да предлагаме най-добрата потребителска услуга и така хората да имат достъп до всичко в техния град.“, споделя Виктор Ракариу, генерален мениджър на Glovo за Централна и Източна Европа. 

Навлязлата на българския пазар едва през март испанска компания за доставка на стоки от различни категории Glovo планира бързо разрастване в България, стана ясно от интервю на Виктор Ракариу, генерален мениджър за Централна и Източна Европа в Glovo, в предаването “Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria. По думите му Glovo смята да навлезе в по-малките населени места у нас през 2021 г., след като започна дейност в София, Пловдив и Варна.

Създадената в Барселона фирма предлага не само доставки на храни, но и редица други продукти – цветя, продукти от супермаркети, фармацевтични стоки и други. Сроковете за доставка се оптимизират чрез алгоритми, така че поръчките да се извършват за възможно най-кратък период. Компанията оперира в регионите на Европа, Близкия изток и Африка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още