IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът, който уволни 900 служители по Zoom, се завърна на поста си

Изпълнителният директор на Better.com Вишал Гарг се извини отново на служителите си и обеща да работи над комуникационните си умения

09:42 | 20.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Вишал Гарг основава компанията през 2016 г. Снимка: Better.com</em></p>

Вишал Гарг основава компанията през 2016 г. Снимка: Better.com

Вишал Гарг, основател на дигиталната ипотечeн кредитор Better.com, се връща на поста главен изпълнителен директор. Преди почти два месеца Гарг бе подложен на критики заради уволнението на около 900 служители чрез разговор в онлайн платформата Zoom. След това той си взе временен отпуск като главен изпълнителен директор по искане на управителния съвет на Better.com.

„Имаме доверие на Вишал и на промените, които той се ангажира да направи, за да осигури лидерството, фокуса и визията, от които Better се нуждае в този ключов момент", се казва в изпратено до служителите писмо на Борда на директорите, до което Wall Street Journal е получил достъп.

В писмото се казва, че управителният съвет ще разшири мениджмънта на компанията. В ход е търсене на председател на съвета на директорите, президент и ръководител на отдел „Човешки ресурси“.

През декември Гарг съкрати 900 служители, или 9% от общия брой на служителите на компанията, по време на конферентен разговор по Zoom. Видеозапис на разговора беше публикуван онлайн и гледан от милиони. По-късно той се извини, като заяви, че е взел решението за съкращенията, но е „сбъркал с изпълнението“.

Ден по-късно компанията съобщи, че Гарг ще си вземе почивка от позицията на главен изпълнителен директор. Тогава тя нарече ситуацията „много жалка“ и заяви, че управителният съвет е наел външна фирма, която да оцени културата и мениджмънта на компанията.

Във вторник Гарг отново се извини в отделно писмо до служителите и заяви, че съжалява за смущението, които са предизвикали действията му. Той заяви, че ще се съобразява повече с въздействието, което думите му оказват върху хората.

„Както мнозина знаят, аз съм директен в общуването си, но твърде често не съм подбирал думите си достатъчно внимателно“, каза Гарг. „Изразявал съм чувствата си в разгара на деня, без да се интересувам достатъчно от ефекта, който те могат да имат върху колегите. Поемам ангажимент да бъда по-внимателен и занапред да общувам по-ефективно“.

И добавя: „Better се развива. И като лидер аз също трябва да се развивам“.

Базираната в Ню Йорк и подкрепена от SoftBank Group Corp. компания е основана през 2016 г. Тя предлага ипотечни кредити, застраховки и други услуги за купувачи на жилища. Better.com заяви през май миналата година, че ще стане публична чрез дружество със специална цел за придобиване (SPAC).

На 30 ноември, ден преди уволненията, стартъпът и SPAC дружеството Aurora Acquisition Corp. обявиха споразумение, което включваше незабавно мостово финансиране в размер на 750 млн. долара за Better. Плановете за борсовия дебют обаче бяха забавени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още