IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария е най-добрата страна в света, България е 63-та

Хората оценяват високо Швейцария заради гражданското й общество, бизнес климата, качеството на живот и културното й влияние

11:11 | 08.03.17 г. 51
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Швейцария е най-добрата страна в света, сочи проучването Best Countries на американското списание U.S. News and World Report сред 21 хил. души от цял свят, които са били запитани да оценят 80 страни по няколко показателя.

Хората оценяват високо Швейцария заради гражданското й общество, бизнес климата, качеството на живот и културното й влияние. Швейцария е сред 20-те нови страни, включени в проучването тази година.

Канада е на второ място, а Великобритания – на трето, каквито позиции те са заемали и миналата година. Германия, която през 2016 г. е била класирана на първо място, сега отстъпва до четвърта позиция, а Япония напредва с две позиции до петото място.

Топ 10 се допълва от Швеция, САЩ, Австралия, Франция и Норвегия. В дъното на класацията са Алжир, Иран и Сърбия. Китай е на 20-то място, а Русия - на 27-мо място.

Допитването показва още, че САЩ остават най-влиятелната страна в света, а Русия е на второ място, но разликата между двете намалява.

В общата класация България е на 63-то място от 80-те класирани страни, след Колумбия и преди Тунис. Миналата година страната е била на 48-мо място, но тогава класацията е била само от 60 държави.

България получава добри оценки по отношение на бизнес климата и културното си наследство, но участниците в проучването считат, че тя има слабо общо и културно влияние. Относително добре страната се класира и по показатели като равнопоставеност на жените, здравословна околна среда, базиране на корпоративна централа, както и за отглеждане на деца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
Швейцарците са си направили държава като от приказките и си я пазят и не допускат никого да припари ---никого, никого, колко да е никого, само 20% шиптъри :) *** щом викаш, така ще да е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 16 rate down comment 2
pinoccio
преди 7 години
Точно пък Швейцария е най-удачният пример за гражданско общество. Швейцарците са си направили държава като от приказките и си я пазят и не допускат никого да припари при тях. Ако това наричат гражданско общество - добре. Сорос ще бъде гонен като нестинарка из цялата й територия. Няма страна в света, която да е по-нетолерантна към всякакви чужди елементи, идващи отвън. Това е ксенофобска държава, като мразените са всички останали без оглед на раса, пол и възраст. Нека не забравяме, че това, все пак, е германска държава. Това е и най-милитаризираната държава в света. Всеки швейцарец има оръжие в къщи и пирамидка за него. Това е десетмилионна армия, която уж яде шоколади и ремонтира часовници в мирно време. Но, така и трябва да бъде, иначе досега да са им изяли шоколадите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 7 години
а къде бродиш ? в гнилия Запад или в райската русия ? ... аз залагам на второто :) ... бастуна определено си ти :) тук никога не е имало спор
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 7 години
Северна корея
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 4
majnata
преди 7 години
Що бе бакшиш , ти де въртиш геврека у америка ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 4
comet
преди 7 години
И честит празник на жените, най вече на тези от тях дето раждат българчета!, ... дето не се увличат по разни трикове (чрез раждане с брак или без такъв) да придобиват достъп до социалната система на страните от челата десятка на западните класации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 5
comet
преди 7 години
Заради подобни класации що младежи си продадоха и продават наследствените имоти да ходят в страните от челната десятка, ... а после не се връщат щото ги е срам, ама късно е после.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 7
Stone_Kold
преди 7 години
Ай да гърми аеца и да са свършва с таз балххария
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 6
nobel
преди 7 години
Щом за всичко сами сме си виновни, значи на ЕС ние не дължим нищо. Очевидно, че и англичаните нищо не му дължат, защото въпреки Brexit пак са на трето място и са преди Германия и ...Щатите. Така че - явно всеки сам си е виновен или "виновен" за всичко. Само гърците никога за нищо не са виновни, но те са си отделен случай. И след като така или иначе всеки сам си е виновен какъв е дълбокият смисъл от съществуването на една чисто бюрократична структура, наричаща кой знае защо себе си "Европейски съюз", чиновниците в която надвишават по численост Британската армия? Ако ще има Европейски съюз то той не би следвало да има НИЩО ОБЩО с високо платените чиновници в Брюксел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 9
khao
преди 7 години
иначе ако се загледаш в цифрите статията е пълен шит :):) написана е да генерира мурзилски коменрати :) .... и културното й влияние. Моля? кво влияние :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още