IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският долар продължава колебливото представяне

Инвеститорите предпочитат временно да се отдръпнат от пазара, намалявайки рисковите си експозиции на фона на започващата среща на ФЕД

11:12 | 28.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щатският долар продължава колебливото представяне

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Доларът успя да стабилизира позициите си спрямо основните двойки, срещу които се разменя, но все още се намира в близост до най-слабите си нива за последните 2 седмици. Инвеститорите предпочитат временно да се отдръпнат от пазара, намалявайки рисковите си експозиции на фона на започващата 2-дневна среща на Федералния резерв и продължаващите разпродажби на китайския фондов пазар.

В понеделник китайските акции изтриха 8,5% от стойността си, записвайки най-голямата загуба от 8 години насам. Разпродажбите продължиха и по време на днешната азиатска сесия. Силната дестабилизация на един от най-големите фондови пазари се отрази негативно и на представянето на американските и европейските акции.

От ситуацията печели японската йена, която е смятана за актив убежище в Азия и във времена на несигурност инвеститорите я използват като средство за съхранение на стойността.

Другото важно събитие, което е приковало погледите на специалистите, е свързано със започващата по-късно днес среща на Федералния резерв на САЩ. Резултатите от събитието ще бъдат оповестени в сряда вечерта, а голяма част от специалистите са на мнение, че Фед полага основите за започване на процеса по повишение на лихвите, който да започне през есента.

През днешния ден ще бъдат изнесени данните за потребителското доверие отвъд Океана. Прогнозите са за понижение в измерителя спрямо предходния месец, но запазването му във високи граници.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още