IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Корея изстреля още една балистична ракета

Ракетата е прелетяла около 60 км и е паднала извън пределите на изключителната икономическа зона на Япония

08:03 | 05.04.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Северна Корея е изстреляла още една балистична ракета от от източните си брегове към Японско море, съобщават южнокорейски военни, цитирани от Ройтерс.

Японското правителство събира информация за ракетата и проверява къде точно е паднала, допълва японската телевизия NHK, като се позовава на министерството на отбраната, предава руската информационна агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Ракетата е паднала извън пределите на изключителната икономическа зона на Япония. Не са установени никакви щети, по данни на японското правителство. 

Според южнокорейската агенция Йонхап, която се позовава на съобщение на армията, Северна Корея вероятно е извършила ракетно изпитание от района на пристанищния град Синпхо, където през август м.г. изстреля балистична ракета от подводница. 

Ракетата е прелетяла близо 60 км, казва в изявлението на южнокорейската армия без повече подробности.
Изстрелването е извършено на фона на годишните военни учения на САЩ и Южна Корея, които Пхенян смята за репетиция за нашествие, отбелязва АП.

Северна Корея често реагира на тези учения със собствени военни маневри и остри изявления.

Американската армия също потвърди, че Северна Корея е изстреляла балистична ракета в Японско море, съобщава Франс прес. Изстрелването е извършено вчера в 21,42 часа по Гринуич от полигон близо до Синпо в Северна Корея, уточнява Тихоокеанското командване на САЩ в комюнике.

Става дума за балистична ракета със среден обсег от типа KN-15.

Американско-канадското Обединено командване на северноамериканската въздушно-космическа отбрана (НОРАД) обяви, че това изстрелване не представлява заплаха за Северна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още