IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чобанов смени директора на Агенцията за държавна финансова инспекция

Досегашният шеф Теменужка Петкова напуска "по взаимно съгласие", гласи официалното съобщение на финансовото министерство

19:08 | 05.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Чобанов смени директора на Агенцията за държавна финансова инспекция

Министърът на финансите Петър Чобанов освободи по взаимно съгласие Теменужка Петкова от заеманата длъжност изпълнителен директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, става ясно от официално съобщение на Министерството на финансите. За заместник на Петкова е назначена Гинка Драганинска.

Гинка Драганинска е била директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол от 2001 година до април 2006 година. След това институцията е преобразувана в Агенция за държавна финансова инспекция и Драганинска отново е неин ръководител до 1 август 2010 година.

Досега тя беше заместник на Теменужка Петкова.

Драганинска има висше икономическо образование, специалност „Финанси и кредит”, както и редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитие на човешките ресурси и други, е записано в кратката биографична справка, разпространена от финансовото министерство.

Гинка Драганинска е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол. В периода 1980–1991 г. е работила в Териториална дирекция ДФК – София област на длъжност финансов ревизор в промишлеността, а от 1992 г. до 2000 г. е заемала длъжността началник на отдел в Главно управление на ДФК. През периода 2000–2001 г. е била главен експерт в Националната здравно-осигурителна каса, дирекция „Административно-стопанска дейност”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още