IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов е оптимист, че предложението за заема ще има подкрепата на ПФ

Финансовият министър проведе двучасова среща с представителите на партията и отчете, че комуникацията е по-добра

16:11 | 20.02.15 г. 3
Горанов е оптимист, че предложението за заема ще има подкрепата на ПФ

Поредните преговори за подкрепа на законопроекта за управление на тригодишната облигационна програма на правителството между финансовия министър Владислав Горанов и Патриотичния фронт завършиха без конкретен резултат.

След двучасова среща в Народното събрание стана ясно, че разговорите ще продължат. Горанов започна преговорите с ПФ около обяд, но разговорите бяха прекъснати за кратко заради участието на финансовия министър в парламентарния контрол. След края на пленарното заседание той отново се върна в стаята на патриотите, за да продължи разговорите.

След срещата финансовият министър все пак обясни, че комуникацията с партньорите е по-добра и е оптимист за това, че законопроектът ще бъде подкрепен при гласуването в пленарната зала следващата седмица.

Припомняме, че до разговорите се стигна заради отказа на патриотите да подкрепят предложението на Горанов да се ратифицира договорът за управление на облигационната програма на правителството в следващите три години. Заради това гласуването на внесения от Министерския съвет законопроект през тази седмица беше отложено.

Горанов каза и че тегленето на нов дълг не е негово своеволие, а е сериозно обмислено от страна на финансовото министерство. „Ако не получим подкрепа, няма да можем да си плащаме сметките“, обясни отново Горанов.

На въпроса дали ако се стигне до отхвърляне на предложението, той ще си подаде оставката, министърът отвърна: „Това удоволствие мога да направя само на министър-председателя, не и на вас“.

Горанов обясни, че би преговарял за подкрепа и с АБВ, ако го поканят. Той съобщи, че вече е разговарял с вицепремиера и министър на социалните въпроси Ивайло Калфин, който е представител на партията, и комуникацията между тях е добра.

Припомняме, че АБВ също отказаха да подкрепят предложението и  бяха категорични, че няма начин да преосмислят решението си.

Разговори за новия заем били водени и с опозицията от БСП и ДПС, но Горанов не разкри подробности от тях.„Политиката не е театър, за да има кулиси“, отвърна министърът на подозренията, че има задкулисни преговори.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 33 rate down comment 8
stefan-L
преди 9 години
с такива милиарди и баба ми може да управлява ! нещастници ! до кога ще търпим това мутренско правителство на Боико мутрата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 37 rate down comment 8
2012
преди 9 години
*** ............... пардон , черешар с черешаря ти мръсен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 8
993
преди 9 години
Аз пък съм песимист! На този не трябва да му дават един лев да управлява!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още