IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт очаква замяна на либералните подходи в управлението на САЩ

Бизнесът в САЩ най-после ще заеме подобаващото му се място в управлението, твърди Аспарух Карастоянов

12:54 | 23.01.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Видяното в първото изявление на Доналд Тръмп е знак, че предстои замяна на т.нар. либерални подходи в управлението с ясно лидерско присъствие. От своя страна лидерското присъствие предполага бързо дефиниране и решаване на проблемите. Това каза Аспарух Карастоянов от Българо-американски търговско-икономически съвет към Българска търговско-промишлена палата (БТПП) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Тръмп е бизнесмен, който е доказал с действията си, че държи на думата си. Ако се разгледа много добре всяко едно планирано и съобщено решение на новия американски президент, ще се види едно - ясна икономическа оценка на ефекта, който може да бъде постигнат, обясни Карастоянов.

"Радвам се, че Тръмп бе избран, защото бизнесът в САЩ най-после ще заеме подобаващото му се място в управлението. Напълно ясно е, че той играе голяма роля в политиката, но при либерално-демократичните процеси бизнесът управлява безнаказано, а тук се търсят определени рамки на това управление", добави експертът.

Той даде за пример данните, че досега американците крият зад граница над 2 трилиона долара. Тръмп предполага, че капиталите са дори над 5 трилиона долара. "В момента, ако американец извади на светло тези капитали, до 35% му се облагат още при вноса в страната. Новият президент на САЩ казва, че ще ги обложи с 10%, но иска тези капитали да се върнат в страната и да „работят“ в американската икономика", обясни Карастоянов.

Според него това е директен подход с директен ефект и е напълно изпълним. По думите му когато се направят адекватни стимули в икономиката, бизнесът е добре, а оттам и процесите в икономиката стават положителни.

Вижте още във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
Internet
преди 7 години
Да живее Тръмп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Internet
преди 7 години
Да живее Тръмп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още