IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорът в мегаселище до София получи сертификат за приоритетен проект

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура

15:33 | 05.05.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Инвеститорът в сателитното на София мегаселище “Плана Хайтс” получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект, съобщават от Министерството на икономиката.

Днес сертификатът беше връчен от икономическия министър Божидар Лукарски на Авиноам Катриели, управител на инвеститора „А.З.К.Пропъртис” ЕООД.

Проектът предвижда създаване на селище в района на Плана планина, между София и Самоков, край с. Алино. Размерът на сертифицираната инвестиция възлиза на 53,650 млн. лв.

Реализацията на проекта ще доведе до разкриване на над 100 нови работни места, а общата численост на работниците, които се очакват да бъдат ангажирани по проекта по време на строителството, ще е около 500 души.

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 75,382 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди.

Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 хил. квадратни метра.

Според решение на Министерския съвет ще бъде създадена междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнение на приоритетния инвестиционен проект

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 13 rate down comment 1
todis
преди 7 години
Ще построят няколко модерни къщи, па може и лъч на метрото от аеропорта до Плана да спретнат. Също, ще трябва да се подкрепи проекта с държавни инвестиции за удобна връзка с магистралата, за улично осветление, канализация, пречиствателна станция. Очаквам още реклама в следващите издания на вестника :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Абе направо, по-високопарно и безсмислено нещо не бях чел от времето на "Работническо Дело"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Да му е честит сертификата на инвеститора в Плана Чукар. Нема ли а се засрамиш бе Бойко. Поне си трайте не се излагайте публично
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още