IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,88 акции на Софарма Логистика ще станат една на Софарма Трейдинг

Вчера КФН одобри договора за преобразуване, предстои относно него да гласуват и акционерите на двете дружества

16:01 | 01.04.10 г.
1,88 акции на Софарма Логистика ще станат една на Софарма Трейдинг

Срещу всеки притежавани 1,881895 акции в Софарма Логистика АД, акционерите ще получат по една акция в Софарма Трейдинг АД, се казва в договора за преобразуване между двете дружества, съобщиха те чрез БФБ-София.

Съгласно договора справедливата стойност (чистата стойност на имуществото) на Софарма Трейдинг е 46,75 млн. лв., а справедливата стойност на Софарма Логистика е 4,542 млн. лв. Една акция на Софарма Трейдинг е оценена на 1,56 лв., а на Софарма Логистика на 0,828 лв.

Според последните борсови цени книжата на Софарма Логистика са подценени, тъй като тези на Софарма Трейдинг се разменят срещу 1,415 лв./брой, което съответства на 0,752 лв. за акция на Софарма Логистика при коефициент от 1,88. Последните сделки с книжата на логистичното дружество обаче са при цена от 0,71 лв. за книга или с 6% по-ниско.

В последните 6 месеца акциите и на двете дружества поевтиняват с по 8%.

Вчера Комисията за финансов надзор одобри договора за преобразуване. Следва да бъдат свикани общи събрания на акционерите на участващите в преобразуването дружества за вземане на решение за преобразуване.

На основание чл. 262к от Търговския закон, в срок не по-малко от 30 дни преди датата на Общите събрания, договорът и докладите на управителните органи ще бъдат представени в Търговския регистър, като обявяването ще се извърши едновременно по делата на преобразуващото се и приемащото дружество.

Двете дружества са от икономическата група на Софарма АД. Софарма Логистика е бившият приватизационен фонд Калиман и притежава недвижими имоти, използвани за логистични центрове. Софарма трейдинг е един от големите дистрибутори на лекарствени средства.

Софарма има планове за сливане с Унифарм, Медика и Българска роза – Севтополис, които са част от икономическата й група.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма логистика АД(6SL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още