IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН иска информация за сделката със Заводски строежи - Козлодуй от 8 май

КФН ще поиска от БФБ – София мотивираното искане, въз основа на което е взето решението за премахване на ограниченията по позицията

17:35 | 10.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН иска информация за сделката със Заводски строежи - Козлодуй от 8 май
На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) реши да изиска допълнителна информация относно отмяната на ограниченията в допустимите отклонения на цената на Заводски строежи – Козлодуй АД за борсовата сесия на 8 май (понеделник).

КФН ще поиска от БФБ – София мотивираното искане, въз основа на което е взето решението за премахване на ограниченията по позицията. В четвъртък (4 май) от борсата съобщиха, че е получено искане от инвестиционен посредник да се отменят максимално допустимите граници, тъй като според последния отчет на дружеството счетоводната цена е значително по-ниска от цената на отваряне (15 лв. за брой към края на предходната седмица).  

Според правилника на борсата, за дружествата, търгувани на Неофициален пазар, допустимите граници са +/- 30% от цената на отваряне. На 8 май бяха прехвърлени 22 100 акции, или 17,4% от капитала на Заводски строежи – Козлодуй на цена от 4,10 лв. за брой в единична сделка межу клиенти на ТБ Алианц България.

За първото тримесечие на годината компанията отчита загуба в размер на 27 хил. лв. спрямо 11 хил. лв. към 31 март 2005. Мажоритарен собственик с 67% от капитала е смолянското дружество Дюлгер ООД.

Свързани компании:

Заводски строежи-Козлодуй АД(3ZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още