IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 18 октомври

07:43 | 18.10.16 г.
Преглед на печата за 18 октомври

Местен търговец на ток купува соларни активи за 35 млн. евро
В. Капитал Daily

Втора голяма слънчева сделка може да стане тази година - търговецът на електроенергия "Енерджи МТ" се е договорил да купи над 20 мегавата соларни паркове чрез придобиването на дружеството "Ес Ер Пи солар България". Цена не е обявена, но активът се оценява на около 33-35 млн. евро. Продавач е американската Sun Еdison, която е в процедура по фалит и разпродава собственост. Сделката идва, след като през пролетта китайската ReneSola продаде два фотоволтаични парка до Сливен с мощност 9.7 мегавата и оценка от 30 млн. лв. на базирания в Люксембург частен инвестиционен фонд Solar World Invest Fund SIF.

100 пациенти са отказали да дадат пръстов отпечатък в болница
В. Сега

Едва 100 пациенти са отказали да бъдат регистрирани в болница с пръстов отпечатък, обяви Мартин Банков, експерт от информационната дирекция на здравната каса. Това е равно на 0.02% от пациентите, ако се приеме, че здравната каса плаща 2 млн. хоспитализации годишно, поясни той."Когато пациент откаже да бъде регистриран с неговия уникален регистрационен номер, лечебното заведения е длъжно да уведоми незабавно районната здравна каса. Екип от касата следва да посети лечебното заведение, да установи на място ситуацията, да разясни на пациента каква би била ползата както за него, така и за цялата система на здравеопазването от приложението на новата система, и ако пациентът реши, може да промени решението си", каза още Банков.

Мъжете и жените ще са равни по заплати след 68 г.
В. Сега

Постигане на 40% жени във висшия и средния мениджмънт на компаниите е една от целите, които държавата смята да препоръча на фирмите у нас. Това гласи проектът на национална стратегия за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете (2016-2020), публикуван за обществено обсъждане от социалното министерство.

Предлагаме кисело мляко на Виетнам
В. Стандарт

Възможностите за създаване на смесени предприятия с компании от Виетнам бяха обсъдени по време на посещение на министъра на икономиката Божидар Лукарски в Ханой. По време на официалните разговори Илиян Костов, съветник на министъра на земеделието Десислава Танева, отправи предложения за сътрудничество в животновъдството и по-специално в развъдната дейност, в отглеждането на буби за производство на коприна, както износа на пилешко и патешко месо.

44% от инвестициите в имоти са от Швейцария
В. Стандарт

Близо половината от чуждите инвестиции в имоти в България идват от Швейцария. За първите осем месеца на годината нетните постъпления от чужди инвестиции в имоти са 51,9 млн. евро, при 40,9 млн. евро за същия период на 2015 г., обявиха от БНБ. По страни, най-голям дял от инвестициите в имоти идват от Швейцария (22,7 млн. евро, 43,8% от общия им размер) и Норвегия (6,1 млн. евро, 11,8%), а Русия е чак на трето място с 5,6 млн. евро, или 10,7%.

Двойно повече преселници напират да влязат у нас
В. Труд

Двойно повече преселници са били задържани при опит да влязат в страната ни за последната седмица. За периода от 6 до 13 октомври арестуваните са 734, докато през септември и първата седмица на октомври броят на спрените мигранти се движеше между 400 и 500 души,  показват данните на Министерството на вътрешните работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още