IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 май

07:44 | 23.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От юли започва прием на проекти от програмата за селските райони
В. Капитал Daily

От юли се възстановява подаването на проекти по Програмата за развитие на селските райони, след като повече от половин година кандидатстването беше блокирано. Според публикувания актуален график за прием на документи по програмата предстои да се отворят девет схеми за подпомагане, част от които за пръв път. В документа на земеделското министерство не са посочени сумите, за които ще може да се кандидатства, но по неофициална информация става въпрос за общо над 200 млн. евро.

Парламентът върти на празни обороти вече повече от месец
В. Сега

Вече повече от месец Народното събрание върти на празни обороти и не извършва основната си дейност - законодателната. Досега депутатите не са разгледали нито един законопроект в пленарната зала. Вместо това се занимават с второстепенни и периферни задачи. Положението със сигурност няма да се промени и тази седмица, в която първото пленарно заседание е насрочено за четвъртък от 14 ч. Преди него ще има заседания на няколко комисии, почти всички от които ще се занимават единствено с приемане на вътрешни правила и с представяне на ресорните министри.

София отказва да изпълни решение на съда за нов небостъргач
В. Сега

Главният архитект на София Здравко Здравков влезе в обречена битка с проект за пореден небостъргач в София - този път на бул. "България" и "Петко Ю. Тодоров". Там известната строителна компания НИКМИ иска да прави 44-етажна сграда. Теренът по принцип се води част от зелената система на София. Според Здравков с помощта на поредица от вратички в нормативната уредба инвеститорът е преодолял пречките пред намеренията си.

Започват проверки на санирани блокове
В. Стандарт

Проверки по сигнали за проблеми със сгради, санирани по Националната програма за енергийна ефективност, разпореди министърът на регионалното развитие Николай Нанков. На място ще се следи за наличието на нередности ресорният министър Малина Крумова.

Губим по 1 млрд. лв. на година от липсата на тол
В. Монитор

Повече от 1 млрд. лв. годишно губи страната от липсата на тол система. Това съобщи за „Монитор“ Ивайло Константинов, член на парламентарната комисия по транспорт, във връзка с поредното спиране на процедурата. Той коментира, че това води до финансова загуба за страната и най-вече за Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която разчита на този ресурс за по-добра поддържа на пътищата. По думите му стопирането на търга не е добре от гледна точка на фиска, но е правилно по отношение на прозрачността на процедурата, защото ако има нередности, те трябва да бъдат отстранени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още