IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 26 юли

07:47 | 26.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Престиж-96" купи фабрика за вафли за 4.2 млн. лв.
В. Капитал Daily

Четвъртият по големина производител на сладки изделия - великотърновската "Престиж-96", расте през покупка на фабрика. Срещу 4.2 млн. лева компанията е придобила активите на производителя на вафли "Кредо" - фирма "ДИК-2000". Сделката се вижда в Търговския регистър. Тя се случва, за да може "Престиж" да увеличи производствения си капацитет и да има мощности, в които да произвежда по-малки и евтини опаковки вафли за пазарите в Близкия изток.

МОН реже достъпа на родителите до видеокамерите на матурите
В. Сега

Родителите, които са включени като наблюдатели на матурите и имат задачата да следят за честното протичане на изпитите, занапред няма да имат достъп до видеокамерите. Това гласят промени в наредбата за оценяването на резултатите от обучението на учениците, предложени от просветното министерство. Заедно с тях са предвидени и други корекции, облекчаващи работата на учителите и увеличаващи автономията им.

Фондът за инвитро ще плаща на по-малко клиники
В. Сега

По-строг контрол, който ще ограничи броя на клиниките за асистирана репродукция, които имат договори с държавния фонд за инвитро, се предвижда в новия правилник за работа на фонда. Пари ще има само за клиники, "които имат по двама лекари и двама биолози, за да не се допуска специалисти да прескачат по различните центрове". Новопоявилите се лечебни заведения първо ще трябва да направят по 100 процедури със съответната успеваемост.

Закриват паралелки за заварчици и охранители
В. Монитор

Въпреки усилията да се привличат повече ученици към професионалното образование и тази година има закрити паралелки при приема след седми клас, като някои от тях дори са за редки и защитени професии. Така например въпреки че у нас има глад за заварчици, паралелката „Машини и съоръжения за заваряване“ в професионалната гимназия по механоелектротехника „Никола Вапцаров“ в София ще бъде закрита заради липса на кандидати. Това обясни за „Монитор“ шефката на Регионалното управление по образование в столицата Ваня Кастрева. Тя разказа също, че тази година по предложение на МВР беше обявен прием за нова паралелка „Физическа охрана на обекти“ в 128 СУ „Алберт Айнщайн“. Желаещите обаче са били крайно недостатъчни и затова класът няма да бъде сформиран.

Заради побоите: Бистрят спешни мерки срещу престъпността в София на среща в СДВР
В. 24 часа

Заради нападението над нотариуската Валентина Ханджийска и дъщеря й вчера, както и побоя над журналиста от БНТ Иво Никодимов главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на СДВР Ивайло Иванов събират на среща в столичната полиция шефовете на районните управления в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още