IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК отхвърли възможността Хърватия да се превърне във "втора Гърция"

Няма таен доклад, който да очертава подобна картина, посочиха от Брюксел

15:20 | 26.05.15 г.
ЕК отхвърли възможността Хърватия да се превърне във "втора Гърция"

Европейската комисия (ЕК) отхвърли твърденията на германското издание Bild am Sonntag, според което Хърватия "може да се превърне във втора Гърция" и да фалира.

Говорителят на Комисията по икономическите и бюджетните въпроси Аника Брейдхарт заяви в отговор на въпроси, че няма "таен доклад за Хърватия", който да очертава подобна картина. По нейните думи изданието е събрало и използвало единствено общодостъпни данни.

Има сериозни предизвикателства пред хърватската икономика, които трябва да бъдат разгледани. Няма такъв таен документ, нищо, поместено във вестника, не е тайна, допълни говорителят.

Германското издание твърдеше, че положението с хърватската икономика драматично се е влошило и страната, точно като Гърция, е изправена пред фалит. Изданието се позоваваше на "таен анализ на ЕК отпреди няколко дни".

От Еврокомисията днес поясниха, че заключенията, на които се позовава вестникът, са част от доклада със специфичните препоръки за развитието на икономиката на Хърватия, представен по-рано този месец заедно с докладите за останалите държави от ЕС.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още