IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария купува Budapest Bank от General Electric

Кредиторът е вторият, който унгарското правителство придобива през тази година от чуждестранен инвеститор

19:13 | 04.12.14 г. 2
Унгария купува Budapest Bank от General Electric

Унгария е подписала предварително споразумение да закупи Budapest Bank от международния концерн General Electric (GE) до 3 юни 2015 г., съобщиха DPA и Associated Press. 

"Цената на банката, която е осмата по активи в страната, ще бъде оповестена по-късно, каза унгарският министър на икономиката Михай Варга.

Budapest Bank е вторият кредитор, която унгарското правителство купува от чуждестранен инвеститор на фона на усилията да увеличи собствеността на местни лица в банковия сектор. "Не се планира банката да остане държавна собственост", допълни Варга. 

През юли унгарските власти платиха 55 млн. евро за местното подразделение на германската Bayerische Landesbank, припомня БТА.

С новата придобивка правителството иска да стимулира кредитирането и да засили конкуренцията сред банките, както и да "постави унгарският икономически растеж на по-стабилна основа", каза Варга.

От GE изтъкнаха пред Bloomberg, че продажбата е част от усилията на главния изпълнителен директор Джефри Имелт, който цели да свие разходите и да разшири тези бизнеси, които постигат високи маржове на печалбата. Компанията също така се надява да намали дела на приходите от GE Capital до 25 на сто от общите постъпления на концерна, каза Сюзън Бишъп, говорител на GE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
aminalon
преди 9 години
taka e unagarcite si imat politici , a ne prodazni goveda pozernikari kato nashite politici . dokato ne se isrine tazi prodazna *** nqma napredak , ima samo mafiq i korupciq van !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
kane
преди 9 години
Ето това са държавници и държава! А у нас слугите на фашизма взеха заеми за да платят на хората вместо да я национализиратТова се прави за да се помогне на фашистите - богаташите за да се социализират заемите към супер богаташитеи да се капитализират раздадените кредити, които никога няма да се съберат от българските богаташчета - фашистите родни познат сценарии в 3торазряден свят Унгария има политици с топки, а не слуги на фашизма както е у нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още