IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атентат в Турция взе поне 27 жертви

Атентаторът камикадзе е бил от "Ислямска държава"

15:46 | 20.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Атентат в Турция взе поне 27 жертви

27 души загинаха и към 100 души бяха ранени при бомбено нападение в град Суруч, Югоизточна Турция, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от телевизия CNN-Türc.

Около 12 часа днес е извършено терористично нападение в град Суруч, окръг Шанлъурфа. Според първоначалните сведения 27 граждани са загинали. "Опасяваме се, че броят на жертвите може да се увеличи", се казва в изявление на вътрешното министерство. 

В момента продължава лечението в болници на около 100 ранени, се посочва още в текста.

В изявлението се казва, че силите за сигурност са предприели необходимите мерки за сигурност.

Смята се, че атентатор камикадзе от джихадистката групировка "Ислямска държава" е извършил нападението, информира Haberturc.

Експлозията e станала в двора на културния център Амара, в близост до границата със Сирия, в който се е състояла конференция. Най-малко 300 членове на Федерацията на младежките асоциации на социалистите са се намирали в културния център. Те са участвали в лятна акция за подпомагане на възстановяването на сирийския кюрдски град Кобане, съобщиха турски медии. Суруч е само на 10 километра от Кобане и в населението му преобладават кюрди. 

Самият Кобане е сцена на сражения между кюрдската милисия YPG и членове на "Ислямска държава". В хода на гражданската война в Сирия през изминалите месеци често гранати се възпламеняваха и на турска територия, припомня DPA.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още