IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г20 затягат мерките срещу райските данъчни кътчета

До юли организацията ще анализира кои юрисдикции не желаят да сътрудничат и не споделят банкова информация

22:49 | 15.04.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Г20 затягат мерките срещу райските данъчни кътчета

Г20 предупреди, че готви наказания срещу държавите от типа "данъчен рай", ако не споделят информация за банкови сметки. Това изявление е провокирано от изтеклата информация около офшорни сметки и компании, съобщава Bloomberg.

Финансовите министри от държавите от организацията и централни банкери направиха своето предупреждение по време на срещата си във Вашингтон.

Групата ще работи с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за изготвяне на критерии, които ще позволят да бъдат идентифицирани "юрисдикциите, които не искат да оказват сътрудничество". Те трябва да бъдат готови до юли и ще подобрят прозрачността относно контрола върху данъчните субекти, което е от жизненоважно значение за финансовата система.

Изтичането на информацията за офшорни компании и сметки предизвика истински фурор навсякъде по света, отбелязва Bloomberg.

Разкритията показаха как политици, известни и бизнесмени държат парите си в райски данъчни кътчета. В много държави правителствата трябваше да се задействат и да предложат мерки срещу укриването на данъци и прането на пари, за да си върнат доверието на обществото.

Част от изискванията, които поставя ОИСР към офшорните зони е те да споделят информация на годишна база за техните банкови системи, включително и има и данъчни номера на собствениците на сметки.

В своето съобщение финансовите министри и централните банкери от Г20 заявиха също, че ще използват всички опции - монетарни, фискални и структурни реформи, за да стимулират ръста на икономиката. Те посочиха отново, че само монетарната политика не е в състояние да гарантира балансиран ръст.

Още по темата с Панамските документи можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
Атанасио
преди 7 години
През 2008г. на срещата на Г-20 в Лондон ,Обама ,Меркел и Саркози се заканиха на офшорките и сега вече почти успяха Офшорките са косвени убийци и съм обяснил защо - офшорките - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1745776689033891И за растежа на икономиката съм обяснил - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034Най-важното е да се осъзнае ,че кризата е системна - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441тоест може да има и 10% растеж но е временно даже ще се задълбочат нещата дори може да станат необратими ако не се вземат правилните мерки тоест трябва нова ''система'' - ресурсно базирана и планирана екологична икономика без лихви и инфлация казано кратко ,и Жак Фреско още 1974год. говори за това(след 4 минута) - https://***.youtube.com/watch?v=Ed5w8JRnwRQ&index=2&list=PLFD4E354EA4AEF9F2
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Тука работата е същата като "борбата" на САЩа срещу ИД.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
power grid
преди 7 години
Лицемерие и двойни стандарти.Запада отдавна е фалир и финансово и морално
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още