IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси се повишиха в очакване на срещата на ЕЦБ

Централната банка може да внесе повече яснота около програмата за количествени улеснения след срещата в четвъртък

20:19 | 04.03.15 г. 3
Европейските индекси се повишиха в очакване на срещата на ЕЦБ

Европейските индекси приключиха търговията в сряда с повишения, докато инвеститорите се подготвят за срещата на Европейската централна банка в четвъртък.

Паневропейският индекс Euro Stoxx 600 се повиши с около 0,6% след относително предпазлива търговия през седмицата досега, пише CNBC.

Оповестени днес данни разкриха, че бизнес активността в еврозоната е продължила да нараства през февруари, макар и с по-бавен темп от очакванията.

Проучването на Markit Economics сред повече от 5 хил. предприятия в целия валутен блок показва, че съставният PMI индекс за секторите на производството и услугите е нараснал до 53,7 пункта през февруари в сравнение с 52,6 пункта в предходния месец.

Възможно е след срещата на ЕЦБ в четвъртък от банката да обявят кога точно ще започнат програмата за количествени улеснения и повече подробности какви активи ще може да купува.

Пазарите ще следят и Гърция преди получаването на последния транш от спасителната помощ за страната. Германският финансов министър Волфганг Шойбле запази твърд тона си към страната, като заяви пред германски вестник, че правителството в Атина има задължението да спази условията на спасителната програма, преди да бъде изплатена бъдеща помощ.

Други новини от Европа са плановете на британското правителство да продаде своя дял от 40% в железопътния оператор под Ламанша Eurostar на англо-канадски консорциум за 757,1 млн. паунда.

Royal Bank of Scotland (RBS) ще съкрати 14 хил. работни места за 4 години, твърдят източници, цитирани от The Financial Times.

Американските индекси стартираха търговията с понижения, след като данните на Automatic Data Processing разкриха, че най-голямата икономика в света е добавила по-малко от прогнозираните работни места през февруари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Tyrista
преди 9 години
Popravka 1.0989 vchera go vmetnah :) pazarna koniynktyra!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Tyrista
преди 9 години
hluzna se do 1.1005... ot yvajenie ne go ydavi Pazara :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Tyrista
преди 9 години
1.09 -1 vijdam euro kum 17h. v ytreshniq chetvurtyk !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още