IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките банки ще бъдат отворени в понеделник?

Лимитът за теглене на 60 евро на ден вероятно ще остане, но се очаква да може да се теглят суми с натрупване

19:52 | 16.07.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гръцките банки ще бъдат отворени в понеделник?

Гръцките банки ще бъдат отворени в понеделник - на 20 юли, съобщи гръцката агенция АНА-МПА, циирана от БТА, като се позовава на неназовани източници.

В понеделник банките ще бъдат отворени. Лимитът за теглене на 60 евро на ден ще остане. Гражданите обаче ще могат да теглят не по 60 евро дневно, а ако сумата се натрупа, да теглят например по 120 евро веднъж на два дни, посочи източник, цитиран от ТАСС.

Гръцките банки ще бъдат отворени отново на 20 юли, потвърди по-късно в четвъртък заместник-министърът на финансите Димитрис Мардас, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"От понеделник ще бъдат отворени всички банки", каза Мардас. "От понеделник всички граждани ще могат да извършват операции в банките", заяви той.

Гръцките банки бяха затворени в края на миналия месец във връзка с въвеждането на контрол за движението на капитал. Тегленето на пари от банкомати бе ограничено до сумата от 60 евро на ден на човек, припомня ТАСС.

По-рано днес ЕЦБ днес реши да увеличи спешната ликвидна помощ за гръцките банки с 900 млн. евро за една седмица. Преди това таванът на програмата ELA (Emergency Liquidity Assistance) бе замразен на равнище 88,6 милиарда евро. С днешното увеличение той става 89,5 милиарда евро. 

Еврогрупата пък реши да отпусне мостов кредит от 7 млрд. евро за ГърцияЗаемът ще бъде предоставен по линия на EFSM и ще бъде официално обявен в петък

Всичко за дълговата криза в Гърция

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
крас
преди 8 години
АБЕ ЗА ТЕЗИ БАНКИ НЕ ВАЖИ ЛИ ЕВРОПЕЙСКАТА ДИРЕКТИВА НАЛАГАЩА НЕЗАБАВНО ИЗПЛАЩАНЕ ДЕПОЗИТИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ, КОЯТО БЕ НАЛОЖЕНА НА БНБ ОТ ЕС В СЛУЧАЯ С КТБ?!НЕЗАВИСИМАТА БНБ ПРЕХВЪРЛИ ОТГОВОРНОСТИТЕ СИ НА ДЪРЖАВАТА, КОЯТО ТЕГЛИ КРЕДИТИ ЗА ДА ПЛАТИ ГРАБЕЖА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ.ТЕ ПРЕВЪРНАХА БАНКАТА ВЪВ ФИНАНСОВА ПИРАМИДА. СЛУЧАЯТ С ГЪРЦИЯ Е АНАЛОГИЧЕН НА ТОЗИ ОТ КТБ САМО, ЧЕ МАЩАБА МУ Е ОГРОМЕН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
И аз точно това пиша ,че лимита за тегленето на пари ще остане но ще може да се пазарува на воля с банкови карти Защо българските милиарди се крият в офшорни зони?(и коментар 1) - http://darikfinance.bg/***/116481#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 5
2105
преди 8 години
Не е глупост, а е една от малкото възможности.Банките са повече от банкомати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
draifuss
преди 8 години
Ако гръцките граждани изчакат 1000 дни могат да теглят с натрупване 60000 евро.Хахахаха по голяма глупост не бях чел "теглене с натрупване" това да не е казино айсиктиртакис
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още