IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 85% от мерките по членството ни в ЕС за януари не са изпълнени

13 от забавените мерки са свързани със започвали вече от ЕК процедури за нарушения

13:54 | 10.02.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Над 85% от мерките по членството ни в ЕС за януари не са изпълнени

Правителството не е изпълнило 85,2% от предвидените за януари мерки, свързани с членството на България в ЕС, съобщиха от правителствената пресслужба. За първия месец на годината е трябвало да бъдат общо 242 мерки, от които 61 - със срок на изпълнение до края на януари.

От тези с изтичащ срок са изпълнени едва 9, е записано в доклада за изпълнението на плана за действие, приет от кабинета по време на днешното заседание на министрите.

От Министерския съвет добавят, че 13 от забавените мерки се отнасят до вече започнати процедури за нарушения срещу България, заведени от Европейската комисия.

При 20 от случаите се касае за неприети в срок законопроекти. Те са в различен етап на разработване и приемане - 12 от тях например вече са внесени в Народното събрание.

От правителството обясняват, че традиционно в началото на годината има по-висок процент на неизпълнение на предвидени мерки. Причината, която посочват, е свързана с прехвърлените от предходната година неизпълнени мерки, свързани с действия, произтичащи от членството на България в общността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Тава е
преди 8 години
Е какво от това! Лимузините, яхтите, стадионите, консултантските премии, акциза върху горивата.....намаляха също с 85%. ! Кучето си лае, а керванът си върви- безкрайно демократично е да говориш, но нищо повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Тава е
преди 8 години
Който произвежда "брак" го изгонват и заплаща запричинените щети. Това е стандартна норма на управление. 90-та година искахме "некадърните " да си отидат, ама се оказа, че още по-некадърни се качиха на клона. Обясненията за провалите се дават в съда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още